duminică, 4 martie 2012

Retete descoperite si de mine...

Ciulama "a la Doina"...

Luam o cafea si iesim afara la masuta sa o savuram. Derulam programul pe ziua respectiva si observam ca pe langa curatenie si spalat avem de facut si mancare...dar as vrea sa imi ramana timp si pentru o plimbare la tara la mama cu familia...
Prin urmare ma gandesc sa fac ceva rapid si delicios celor doi baieti ai mei, unul mic si unul mare (adica sotul)...
Ma uit in frigider si iau: piept de pui, cumparat de ieri, produs de firma in care am eu incredere, Agricola Bacau, smantana buna, un borcanel de ciupercute conservate cumparat si oua de la mama de la tara, in urmatoarele cantitati:
- 500 grame piept de pui dezosat;
- 1 kg de smantana;
- 2 galbenusuri proaspete;
- o lingura de faina alba;
- 1 borcan de ciuperci;
- sare si piper.
- mamaliguta.

Cum procedam?
Punem o tigaie pe foc cu un strop de ulei, nu mult, pentru ca am renuntat la prajeli si adaugam pieptul de pui spalat in prealabil si taiat cubulete. Il parpolim cat se aureste si se evapora apa pe care o lasa, apoi punem ciupercutele scurse pe apa lor si clatite. Le mai lasam un pic.
Punem intre timp si de mamaliguta, atfel nu e gustoasa ciulamaua...
Separat preparam smantanica, cu 2 galbenusuri si o lingura de faina alba, le omogenizam.
Rasturnam smantanica peste pieptul din tigaie si mestecam incet pana se ingroase totul ca o crema si mai lasam sa fiarba la foc mic. Presaram sare si piper, cat va place.
Intre timp mamaliguta trebuie sa fie gata.
Portionati cu polonicul in farfurii mamliguta si asezati langa ciulamaua...Deliiiiiiiiicios!!!

POFTA BUNA!!!
Postarea face parte din campania pentru Agricola Bacau - www.creatordepofta.ro si pagina de Facebook



Un comentariu: