miercuri, 7 martie 2012

Iti lasa gura apa...rulada de pui...

Rasfat culinar cu Agricola Bacau


Rulou de pui...


Intr-o zi de sambata, cand aveti chef de bucatareala si vreti sa impresionati familia, puteti incerca aceasta reteta...puteti sa impresionati si socrii, desigur ;)...sau, de ce nu....penru masa de Paste...
In primul rand avem nevoie de buna dispozitie, putina muzica, iar restul vine de la sine. Stiti si voi, cand gatim trebuie sa fim in buna dispozitie, sa punem suflet, altfel mancarea nu iese buna si gustoasa...
Ingrediente:
- 2 tavi piept de pui de la Agricola Bacau, e sanatos, gustos, fraged;
- 5-6 carnati fierti-afumati-uscati de la Agricola Bacau;
- 3 oua;
- 2 borcanele de ciuperci conservate;
- cascaval- 100-150g;
- 1 ardei rosu nu prea mare;
- verdeata- marar si patrunjel;
- oregano si putin cimbru, sare, piper;
- ulei.


Nu sunt foarte multe ingrediente, mie sincer nu prea imi plac retetele foarte complicate...ma obosesc doar cat le citesc...
Cum procedam:
O tava cu piept, o dam prin masina de tocat.
Cealalta tava o folosim in felul urmator. Luam pieptii si ii facem de toata bafta...:)))) ii batem ca pe snitel, am vrut sa spun...putin suprapusi unul cu altul, asa cat sa facem o "foaie" marisoara.
Revenim la pieptul tocat, peste care spargem ouale, adaugam ciupercutele pe care le mai maruntim putin cu, cutitul, apoi cascavalul ras prin razatoarea mica si apoi condimentele si verdeata. Daca este prea moale compozitia, puneti si 2 linguri de faina alba, pentru siguranta...
Aceasta compozitie o asezati in strat generos peste foaia de piept. 
Nu am uitat de carnaciori....dar stiti voi despre ce carnaciori vorbesc eu...?! ...nu cred...va spun eu acum...carnatii fierti-afumati-uscati de la Agricola Bacau sunt deosebit de cautati si nelipsiti de pe masa de Sarbatori. Mozaicul sectiunii este uniform si atragator datorita slaninii de calitate, iar aromele inconfundabile se datoreaza amestecului ideal de carne de porc si de vita, dar si condimentelor atent selectate in functie de particularitatile fiecarei retete.
Acesti carnaciori se aseaza pe mijlocul foii, iar de o parte si de alta puneti fasii de ardei gras rosu...hmmm....ce frumos...
Incepeti sa rulati cu atentie foaia, pana la capat....apoi o inveliti o singura data in folie de aluminiu unsa cu ulei....gata....o asezati in tava in care ati pus o ceasca cu apa si ulei, nu prea mult.
Intoduceti in cuptorul incalzit in prealabil la cel putin 180grade.
Dupa o ora indepartati folia, ca sa se rumeneasca rulada. In continuare, din cand in cand, mai stropiti cu uleiul din tava...mai picurati si apa, ca sa nu se arda la baza...
Va iesi o delicatesa...va asigur...
Cand se raceste, se taie rondele de rulada, superbe, cu design placut si foarte delicioase. Faceti cu incredere reteta, veti avea succes garantat, alaturi de niste cas si salata verde...iamy...
Pofta buna!

Daca vreti, puteti sa faceti rulouri mai mici, le fixati cu scobitori sau cu spaghete, le coaceti si vor arata ca in pozele de mai jos....foarte bun!!!

Trebuie sa mentionez ca Postarea face parte din campania pentru Agricola Bacau - www.creatordepofta.ro si pagina de Facebook care ma inspira in retetele mele culinare...Va multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu